Donation af hår er en hjertesag

Donation af hår er en hjertesag

"Love is in the hair"

Overvejer du at donere dit hår? Du kan sende dit hår til Toftild. Læs mere om vores hårdonationsprojekt og se, hvilke krav dit hår skal opfylde.

Toftild Alternativt Hår har siden 2015 indsamlet donationshår. Her kan du læse om vores hårdonationsprojekt og hvordan det hele startede.

Første parykproduktion

I december 2015 rejste Claus og Lise Toftild til fabrikken i Kina for selv at aflevere den første samling af donationshår og starte projektet op. Vi har fået fremstillet smukke, naturlige parykker af det første donationshår, vi modtog. Vi har løbende sendt donationshår af sted til vores producent, så parykproduktionen hele tiden har været i gang. De første parykker fremstillet af donationshår er kommet hjem, og nogle af parykkerne allerede udleveret - primært til unge ramt af kræft eller alopecia. Vi udleverer stadig parykker fremstillet af det smukke donationshår.

     

 

Hvordan bliver donationshåret brugt?

Vi modtager stadig rigtig meget donationshår. Derfor har vi valgt også at sælge en del af håret for at indsamle penge til hjælpeorganisationer. Alt afhængig af hvor meget donationshår, vi modtager, vil vi en gang om året sælge en del af håret på auktion i den europæiske brancheforening for parykproducenter, hvor vi selv er medlemmer. Det beløb, vi indsamler, går ubeskåret til en dansk organisation eller kampagne, som vi udvælger.
I 2017 går beløbet ubeskåret til Knæk Cancer.

Ved at sælge donationshåret til europæiske producenter sikrer vi, at vi kender oprindelsen på det hår, der sendes videre til parykproduktion. Og vi ved med sikkerhed, at donationshåret går til parykproduktion. Vi sikrer samtidig, at den værdi, som donationshåret har, kommer danske organisationer til gavn. På den måde, synes vi, at vi skaber mest mulig værdi med din hårdonation. En del af donationshåret vil Toftild fortsat selv anvende til fremstilling af parykker.

Hvem modtager parykkerne?

Donationshåret anvendes til fremstilling af parykker, primært til unge ramt af kræft eller alopecia. Parykkerne udleveres til modtagerne helt uden omkostninger via et fast beløb fra region og kommune. Parykkerne er meget naturlige og af langt højere kvalitet end det, vi normalt kan tilbyde. Fordi de er fremstillet af dit donationshår.

   Hvem modtager donationsparykkerne fra Toftild?   Barn med kræft modtager Toftild paryk lavet af donationshår

Parykkerne er primært til unge. Vær opmærksom på, at vi ikke kan garantere, at det er et barn ramt af kræft, der modtager parykken. Men vi garanterer, at dit donationshår altid anvendes til parykproduktion til mennesker, som er ramt af et sygdomsbetinget hårtab.

Love is in the hair

Toftilds hårdonationsprojektet "Love is in the hair" har fået sin egen facebookside Toftild hårdonation. Donerer du dit hår til Toftilds hårdonationsprojekt, og har du lyst til at dele din hårdonationshistorie og -billeder på facebook eller instagram - så tilføj gerne hashtags
#toftild  #hårdonation  #hårforlivet


Lidt fakta om parykproduktion

I gennemsnit skal vi bruge ca. 6-9 hestehaler for at kunne lave en hel paryk. Alt donationshår sorteres og samles i bundter, så det er ens i længde, farve og struktur. I sorteringen af håret går der en del hår fra, som ikke kan bruges. Gennemsnitlig sorteres op til 50% af hårene fra i et bundt, fordi de er for korte. Det er blandt andet også derfor, at vi gerne vil have så langt hår som muligt. Så sikrer vi nemlig, at mest muligt donationshår i et bundt kan bruges.

Produktion af parykker foregår i dag primært på fabrikker i Kina, Taiwan, Indonesien eller på Filippinerne. I dag findes parykproduktion til det sygdomsbetingede hårtab kun et enkelt sted i landet, hos en af Danmarks eneste parykmagere i København. Vi sender også donationshåret videre hertil, når der er et behov. 

Læs mere om hårtab og Toftilds hårdonation på cancer.dk


Vil du donere?

Se hvilke krav håret skal opfylde og FAQ om hårdonation

Det sker hos Toftild
Kurser for frisører

Kurser for frisører

NYT: Toftild tilbyder kurser for frisører. Ønsker du at arbejde med paryk, toupe eller Hår for Livet by Toftild

Toftild Træning & Teknik
Læs mere her >> 

Nye tørklæder til hårtab

Nye tørklæder til hårtab

Den nye Forår/Sommer kollektion fra Christine Headwear er landet. Kom ind og prøv de nye tørklæder - eller læn dig tilbage og køb i Toftilds webshop.

Se tørklæderne her

Da Helle fik nyt hår

Da Helle fik nyt hår

En ung pige med alopecia vælger nyt hår - en flot paryk i ægtehår, der tilpasses og klippes, så den passer perfekt til Helle.

Se med når Helle prøver
parykker hos Toftild

Det siger vores kunder

"Mit nye hår har forandret mig på den gode måde. Jeg har fået inspiration til også at ændre andre ting, fx har jeg fået nye briller og anlagt fuldskæg. Lige da jeg havde fået mit nye hår, kom én af mine kunder og spurgte efter min far! Så jeg tør godt sige, at håret har gjort en forskel."

Thomas testimonial

Thomas, butikschef
Læs mere her >

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Anneli testimonials

Anneli, parykbruger i 12 år
Læs mere her >

Søg tilskud til paryk
Søg tilskud til paryk

Hos Toftild kan du få hjælp til at søge økonomisk støtte til paryk, hvis du har et sygdomsbetinget hårtab, fx alopecia, ar efter operation eller stålebehandling. Vi har et godt samarbejde med kommuner landet over.

Læs mere om dine muligheder her >

Kontakt Toftild på tlf. 98 10 32 11

Toftild webshop

Her finder du et stort udvalg af tørklæder og plejeprodukter til paryk:

 
> Plejeprodukter

> Paryk tilbehør
> Tørklæder
> Hudpleje

FRI FRAGT

ved køb over 500 kr