Alopecia - om ufrivilligt hårtab

Alopecia - om ufrivilligt hårtab

Bliv klogere på alopecia - hvad er det? Hvem rammes af alopecia og hvorfor? Det ufrivillige hårtab starter ofte som pletskaldethed. Toftild hjælper både kvinder, mænd og børn, der er ramt af alopecia, med en alternativ hårløsning.

 

Er du ramt af alopecia? Så er du blandt de 5-10.000 mennesker i Danmark, som lige nu har sygdommen i en eller anden grad. Alopecia er en uforudsigelig hudsygdom, der kan ramme både mænd og kvinder - uanset alder.

Alopecia – hvad er det?

Alopecia er en autoimmun hudsygdom, hvor kroppens eget immunforsvar angriber hårfolliklerne. Hårets vækstcyklus går i stå, og håret begynder at fælde. Alopecia findes i forskellige variationer, hvoraf alopecia areata, pletskaldethed, er den mest udbredte.

Alopecia starter ofte med et punktvis hårtab på hovedet. Hårtabet varierer hos den enkelte, og det ramte område kan ændre størrelse og omfang. Mistes alt håret på hovedet, betegnes tilstanden alopecia totalis. Mistes også alt håret på kroppen, kaldes tilstanden alopecia universalis. Alopecia diagnosticeres af hudlægen. Ofte på baggrund af blodprøver for at udelukke andre sygdomme.

Hvem rammes af alopecia og hvorfor?

Alopecia rammer oftere blandt personer, der er i slægt med mennesker med autoimmune lidelser. Det kan f.eks. være diabetes, lupus, sygdom i skjoldbruskkirtlen, cøliaki eller atopisk eksem. Kvinder og mænd rammes lige ofte af sygdommen. Alopecia kan komme når som helst, men i over halvdelen af tilfældende udvikler de første tegn sig før eller i 20års alderen.


Hyppigheden af alopecia er konstant og den samme over hele verden. Det er usikkert, hvorfor alopecia rammer, men den genetiske baggrund er typisk den bestemmende faktor. Andre indikatorer som stress og traume mistænkes for også at kunne udløse alopecia.
Kvinder kan rammes af androgenetisk alopeci, som er en kraftig udtynding af håret øverst på hovedet. Androgen alopeci er hormonelt betinget og kan som de andre typer af alopecia være arveligt.

Alopecia og behandlingsmuligheder

Der findes i dag ikke effektive behandlingsmuligheder mod alopecia. Det skyldes det faktum, at der er tale om en autoimmun lidelse. Behandling med binyrebarkhormon og lysbehandling er typisk de behandlingsmuligheder, der anvendes. Du kan opleve, at din alopecia hæmmes i en periode,  mens du er under behandling, men generelt kan man ikke sige noget om prognoserne for genvækst. Der forskes i udviklingen af nye behandlingsmetoder, som primært er baseret på anvendelse af immunpåvirkende stoffer.

Alopecia og tilskud til paryk

Er du ramt af alopecia, og oplever du det som en alvorlig belastning for din selvopfattelse og din livskvalitet, er der hjælp at hente. Den funktionsnedsættelse det er at miste store dele af sit hår eller alt sit hår, kan afhjælpes i væsentlig grad med paryk.
Alopecia defineres som en funktionsnedsættelse, når hudsygdommen er konstateret varig. Det betyder, at du kan søge tilskud hos kommunen til en paryk.  Tilskuddet bevilges af din kommune efter en konkret og individuel vurdering af din situation.

Paryk som hjælpemiddel

Alopecia er omfattet af det tilskud, du kan søge via Servicelovens §112. En paryk, der afhjælper din alopeci, er i denne sammenhæng et kropsbåret og personligt hjælpemiddel. Tilskuddet du får til din paryk, kan du anvende, hos præcis den leverandør, du vil. Også selvom din kommune har en indkøbsaftale med en anden leverandør, end den du selv vælger. Ansøgning om tilskud finder du hos din kommunes borgerservice. Ansøgning skal indsendes digitalt. Du er velkommen til at kontakte Toftild, hvis du har brug for råd og vejledning til ansøgningsproceduren.

Alopecia og paryk – hvilke løsninger findes der?

Hår for Livet by Toftild er for mange den optimale parykløsning, når alopecien rammer. Hår for Livet by Toftild-parykker er individuelt fremstillede parykker, der laves specifikt til dig. Parykken, eller delparykken, fremstilles efter en fast afstøbning, så du opnår 100 % pasform, og parykken kan sidde fast, så du kan bruge den 24/7. Parykken fremstilles efter dine ønsker, så den kommer så tæt som muligt på det hår, du ønsker. Både i ægte hår og i fiberhår.

Hår for Livet by Toftild

Har du alopecia areata - pletskaldethed - kan du få en speciallavet hårløsning med Hår for Livet by Toftild , som kun dækker det ramte område. Løsningen behøver ikke nødvendigvis at være en helparyk, men kan også være mindre hårdele, der fæstnes på de områder, hvor du mangler dit hår.

Faglig hårkonsultation hos Toftild

Alopecia kan ramme alle. Derfor er vores løsninger til at afhjælpe dit hårtab ligeså mangfoldige som de mennesker, der rammes af alopecia. Kontakt Toftild og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med en naturtro løsning.

Gratis konsultation - book nu

Det sker hos Toftild
Kurser for frisører

Kurser for frisører

Toftild tilbyder kurser for frisører. Vil du arbejde med parykker, herretoupe eller Hår for Livet by Toftild? Max 3-4 per hold.

Toftild Træning & Teknik
Læs mere om Toftild frisørkurser >> 

Hovedbeklædning til hårtab

Hovedbeklædning til hårtab

Hos Toftild finder du smukke tørklæder, bløde bambushuer, turbans, kasketter og hyggehuer. Kom ind og prøv de nye tørklæder - eller køb i Toftilds webshop.

Se flere tørklæder >>

Julen sig nærmer...

Julen sig nærmer...

Der er allerede juletravlt hos Toftild - så skynd dig, hvis du skal have en af de sidste tider inden jul. HUSK vi holder juleferie fra 27. dec. - 1. jan. Glædelig jul.

Gå til online booking >>

Det siger vores kunder
Kristoffer

"Det her er ikke en 100% forbedring - det er en 300% forbedring!". Jeg synes jeg kan tillade mig mere som type nu. Før havde jeg langt skæg... Man kompenserer jo. "Kan du ikke få håret til at gro, kan du jo lade skægget stå". Nu har jeg hår på hovedet, og mit skæg er kort. Totalt fedt. Jeg er hooked.

Kristoffer, Hår for Livet toupe

Mikkel

"Efter 10 år med mindre og mindre hår på hovedet, havde jeg faktisk vænnet mig til det. Men nu kan jeg slet ikke forestille mig uden Hår for Livet. Jeg har været meget åben omkring at gå med top, så alle mine fordomme, om at folk ville blive forskrækkede over at se mig med hår, har jeg slet ikke oplevet. Tværtimod - kun positivitet og bemærkninger som "Du ser da 10 år yngre ud" - "Hold da op - det ser helt naturligt ud". Og frygten for, at håret ville ryge af i blæsevejr, eksisterer ikke længere - det sidder pisse godt fast"

Mikkel, 28 år
Se Mikkel uden hår

 

Anneli testimonials

"Jeg er så glad for min løsning, som sidder fast 24/7. På den måde skal jeg ikke tænke på, at jeg bruger paryk. Jeg sover og bader med mit hår - og så skal det ikke ligge på stolen sammen med tøjet, når jeg går i seng om aftenen. Og det er rart - på den måde er det en del af mig og min identitet"

Anneli, parykbruger i 12 år
Læs mere >

Kirsten Skov

"Jeg har aldrig fået så mange komplimenter for mit hår som nu, hvor jeg bruger paryk - det er faktisk flottere end mit eget, og så er det lettere at sætte. I et langt behandlingsforløb er det en gave at få komplimenter for mit nye hår".

Kirsten, paryk pga. kemo

Søg tilskud til paryk
Søg tilskud til paryk

Hos Toftild kan du få hjælp til at søge økonomisk støtte til paryk, hvis du har et sygdomsbetinget hårtab, fx alopecia, ar efter operation eller stålebehandling. Vi har et godt samarbejde med kommuner landet over.

Læs mere om dine muligheder her >

Kontakt Toftild på tlf. 98 10 32 11

Toftild webshop

Her finder du et stort udvalg af tørklæder og plejeprodukter til paryk:

> Plejeprodukter > Paryk tilbehør > Tørklæder > Hudpleje

FRI FRAGT

ved køb over 500 kr